Sedem jutranjih pogledov čez ladijski krov in  sedem nepozabnih kulinaričnih večerov, vmes pa sedem enkratnih gorskih in hkrati morskih kolesarskih tur, nešteto skokov v kristalno čisto morje in mirna plovba od otoka do otoka. To je najboljši recept za nepozabne prvomajske počitnice v Dalmaciji. 

naša Melody

Med milijoni otokov po vsem svetu so hrvaški nekaj posebnega. Vsak od njih ima svojo zgodovino, svoje naravne lepote, svoje običaje in svoje skrivnosti. Do mnogih sploh ne morete z avtom in prav križarjenje od otoka do otoka, prepleteno s kolesarskimi turami je najboljši način, da jih obiščete. Prvi dan vas bomo namestili v ladijske kabine, ki ponuja razkošje hotelske sobe, potem pa vsako jutro prebudili s pogledom na novo kolesarsko avanturo. Raziskovanje otokov po starih poteh, ki so jih otočani pred mnogimi leti zarisali v kamnita tla, pomladanski vonj sivke, žajblja in rožmarina, občutek vetra in sonca, pogledi na sosednje otoke in naslednje avanture, vožnja skozi oljčne nasade in okušanje njihovih sadov, skupaj s kruhom, sirom, vinom in… Otoke boste doživeli z vsemi čutili. Je lahko še kaj lepšega?

Brač, Hvar, Korčula, Vis, Šolta in Makarska riviera so naši majski aduti. V najlepšem delu leta nas bodo gostile njihove poti in steze, njihovi vrhovi in zalivi ter njihovi domačini. Živa, Bojan in Matej, trojica licenciranih kolesarskih vodnikov z množico prevoženih dalmatinskih kilometrov pa smo zagotovilo, da boste dobili največ, kar se na dveh kolesih lahko doživi. Seveda se zavedamo, da vsi niste enako hitri in spretni, zato se bomo vsak dan razdelili v dve, morda celo tri različno zahtevne skupine. Zaupajte nam, vse bo v redu!

vodniki Bojan, Živa in Matej

Nastanitev:

Med otoki bomo pluli na  lepotici Melody. Prelepa 42 metrov dolga jahta je bila zgrajena leta 2015. Dve palubi ponujata veliko prostora za sončenje. Razkošna jedilnica, ki je hkrati prostor za druženje, sprejme 33 gostov. Kolesa so varno spravljena v garaži. Na premcu je velik hidromasažni bazen, na krmi pa ploščad za lažji dostop do morja.

Melody

Melody ima 17 prostornih dvoposteljnih kabin z zakonskimi ali ločenimi posteljami (izberete ob prijavi). Vse so klimatizirane in vsaka ima svojo kopalnico. V kabinah so brisače ter posteljnina, 220 V vtičnice, televizor in sef. WiFi pokriva celotno ladjo.

Program:

1. DANsobota, 1. maj

Prihod v Trogir do 11:00, vkrcanje na ladjo in razmestitev po sobah. Med kosilom plovba proti Braču. Izkrcanje v Sutivanu in prva lahka tura do Pučišća, ki slovi po kamnoseški tradiciji. 20-25 km / 500 vm. Po povratku družabni večer in spanje v Pučišći.


2. DANnedelja, 2. maj

Zajtrk in plovba proti Makarski. Ta je včasih nudila zavetje gusarjem, mi pa se bomo tam razdelili v dve skupini. Lažja bo šla do Drvenika ob obali, zahtevnejša pa pod veličastnimi stenami Biokova. 50-60 km / 600-1.200 vm. V Drveniku vkrcanje na ladjo, kosilo in plovba ter nočitev na Korčuli.


3. DAN – ponedeljek, 3. maj

Korčula je rojstni kraj Marka Pola. Stoji na temeljih grške kolonije. Med turo skozi vinograde in oljčne nasade bomo pogledovali proti otočju Lastova. Melody nas bo čakala v Veli Luki. Tam bomo skočili še do arheološkega najdišča Vela špila. 55-70 km / 900-1.300 vm. Nočitev v Veli Luki


4. DAN – torek, 4. maj

Zajtrk med plovbo na otok Vis. Po pristanku kolesarjenje do opuščenih podmorniških bunkerjev nekdanje vojne mornarice in atraktiven spust v Komižo.Turo bomo nadaljevali do slikovite uvale Stiniva, kjer visoki klifi skrivajo njeno prelepo plažo. Za zaključni spust v Vis pa starodavna Napoleonova Staza. 40-50 km / 700-1000 vm. Kopanje, večerja in druženje in spanje.


5. DAN – sreda, 5. maj

Zajtrk in vožnja na Hvar, najdaljši hrvaški otok. Skozi kamniti vasici Malo in Velo Grablje se bomo dvignili na vrh Svetega Nikole, se spustili v Jelsko in po desetih ravnih kilometrih čez Starigradsko polje končali v Starem Gradu. 10 kilometrov do Starega Grada bo popolnoma ravnih, tam čaka ladja in večerja. 45-55 km / 900-1200vm.


6. DAN – četrtek, 6. maj

Zajtrk med plovbo na Brač in izkrcanje v Bolu. Nad zaselkom Murvica se začne množica serpentin, ki se končajo v borovih gozdovih pod Vidovo Goro, ki je s 778 metri najvišji vrh hrvaških otokov. Le kam bo ta dan obrnjen Zlatni rat? Nazaj v Bol pa spet v dveh skupinah, eni malo bolj divje, drugi pa lažje. 40-55 km / 900-1300 vm. Večerja in spanje. 


7. DAN – petek, 7. maj

Zadnji kolesarski dan bomo začeli z zajtrkom in plovbo na Šolto, otok ilirskih legend. Med kamnitimi zidovi bomo pod krošnjami oljk in borovcev kolesarili od Stomorske do Rogača. Večerja in večerna plovba proti Trogirju.


8. DAN – sobota, 8. maj

Zajtrk in slovo od morske vile Melody. Bi kdo še kratko vožnjo za slovo? Zakaj pa ne? Šesti otok, Čiovo, je takoj na drugi strani mostu, na njem pa nekaj zelo lepih trejlov. No, to bo stvar sobotnih pogajanj 😉.


Še nekaj o turah: 

Ture so primerne za klasična ali električna gorska kolesa. Vsi trije vodniki dobro poznamo otoke, po katerih bomo vodili in lahko turo spremenimo tudi med njenim potekom, ter jo tako prilagodimo znanju, željam in sposobnostim udeležencev. Kapitan in vodniki se lahko po lastni presoji odločijo za spremembo programa. Na vseh turah bomo lahko med kolesarjenjem dotočili vodo in kupili prigrizke. Če si bo kdo zaželel dan (ali več) počitka, bo seveda lahko ostal na ladji in z njo priplul na cilj. Vmesni skoki na ladjo niso mogoči. Tako za lažjo, kot močnejšo skupino pričakujemo solidno fizično kondicijo in primerno obvladovanje kolesa. Če niste prepričani, ali so ture primerne za vas, pokličite Živo na 070 560 864,  Mateja na 041 413 323 ali pišite na mail matejmah@gmail.com. Prav tako vam bova odgovorila na vsa druga vprašanja. Vse fotografije so naše lastne in posnete med našimi kolesarjenji po opisanih otokih.

Komiža

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, popotno hrano, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri kolesarjenju ob morju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu nove opreme.

Stroški:

Dalmacijo s kolesi in z ladjo pripravljamo v sodelovanju s turistično agencijo Promotiv Travel Outdoor. Cena za 7 ladijskih polpenzionov (nočitev, zajtrk in večerja), ter 7 (8) vodenih kolesarskih tur znaša 1.050 evrov. Zadnji dan za prijavo je 1. april 2021. Ob premajhnem številu udeležencev si agencija Promotiv Travel Outdoor pridržuje pravico do odpovedi programa. O tem boste obveščeni najkasnjeje v petek, 9. aprila 2021.

Cena 1.050 evrov vsebuje:

 • 7 polpenzionov v dvoposteljnih kabinah z lastno kopalnico
 • 7 (8) vodenih kolesarskih tur
 • 3 licencirane kolesarske vodnike 
 • turističnega spremljevalca
 • organizacijo potovanja
 • zavarovanje lastnine in odgovornosti
 • posteljnino, brisače in zaključno čiščenje

Cena ne zajema:

 • prevoza do Trogirja in nazaj (lahko se dogovorimo za kombi prevoz)
 • turistične takse (20 eur)
 • neomejene uporabe ustekleničene vode na ladji (20 eur)
 • osebne porabe v ladjskem baru
 • doplačila za lastno sobo – 360 eur

Prijava in vplačila:

Gleden na epidemiološko situacijo v Sloveniji in na Hrvaškem bomo upoštevali vse potrebne ukrepe za ohranitev zdravja. Za prevoz do Trogirja morate poskrbeti sami, lahko pa prisedete v naš kombi (max 8 oseb). Prav tako vam lahko pomagamo pri dogovarjanju o skupnem prevozu z ostalimi udeleženci. Vse informacije dobite na telefonski številki 041 413 323 (Matej) ali 070 560 864 (Živa), oziroma mail naslovu matejmah@gmail.com. V primeru kakršnihkoli “koronskih težav”, se vplačani znesek vrne.


Za prijavo izpolnite obrazec Dalmacija Bike & Boat 2021


Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 200 evrov, ki mora biti nakazana do 1. aprila 2021 na transakcijski račun:

MahMTB

Matej Hartman s.p.

Podlubnik 1c, Škofja Loka

Transakcijski račun pri Gorenjski banki: SI56 07000 0000 323 585

BIC/SWIFT: GORESI2X;  namen: mtb Dalmacija; sklic: 00 0521


DALMATINSKI OTOKI V SLIKAH: