Vsako sredo ob 17:00 se dobimo v Škofji Loki pred okrepčevalnico Mah, od tam pa jo mahnemo na gorskokolesarski krog po loških hribih. Ne gremo na trening za dirko, temveč z uživaškim tempom v dobrih dveh urah obredemo kuclje nad mestom. Običajno se nabere 600 – 700 višincev, včaših malo manj, drugič kakšen čez. Za navadno sredo je to čisto dovolj.

Za udeležbo na turi ni potrebne nobene prijave. Enostavno prideš in greš z nami. Prav tako te sreda ne bo nič stala. Prideš, greš z nami in če ti je všeč, se naslednji teden vrneš.

Običajno s sredinimi turami začnemo aprila, ko se hoste dovolj posušijo in končamo… ko je preveč mraz, da bi šli na kolo. Tema nas ne ustavi, saj naredimo tudi kakšno nočno turo. Ampak v dež pa ne rinemo. Takrat mahova sreda odpade. Odpade tudi takrat, ko imamo med tednom kakšno vodeno turo za organizirano skupino.

Pozimi, običajno od začetka decembra do konca marca, pa imamo mahova druženje na toplem. V škofjeloški okrepčevalnci Mah, Podlubnik 1c, vsako sredo pripravimo predavanje z različnimi “outdoor” tematikami: gorsko kolesarjenje, pohodništvo, turno smučanje, veslanje, fotografija, kolesarska mehanika… Vabljeni ob 17:00 v Mah!