Otok RAB gorskega kolesarja najprej preseneti, takoj za tem pa navduši. Je neverjetno raznolik in po njem vodi najleša etapa gorskokolesarske dirke štirih otokov. Rab nas je navdušil na začetku meseca, zato bomo od 22. do 24. aprila ponovili mtb vikend na Rabu.

 

DSCN0359Polotok Kalifront je znan po plažah Suhe Punte, neštetih zalivih in zaščitenem hrastovem gozdu Dundo. V Kamporju so ostanki italijanskega taborišča iz II. svetovne vojne. Vzpon na Fafanđele marsikoga preseneti, spust v Supetarsko Drago pa navduši. Od najstarejše rabske cerkve do največje peščene plaže se vije najlepša kolesarska pot – Premužićeva staza. Na Frugi je skrit zabaven gorskokolesarski peskovnik. In za plažami Loparja je Sahara. Tako drugačna od tiste v Afriki. Vse to z uživaškim tempom prevozimo v dveh dnevih. Teren in poti na otoku omogočajo prilagajanje ture željam udeležencev. Vseeno je potreben srednji nivo kondicije in obvladanja gorskega kolesa.

 

DSCN0062Prevoz in nastanitev:

Z našim kombijem gremo na pot v petek popoldne, lahko pa si prevoz organizirate tudi sami.  O točni uri odhoda se bomo tik pred odhodom dogovorili z udeleženci. Od Stinice do Mišnjaka na Rabu nas pelje trajekt. V Loparju na Rabu dvakrat prespimo v udobnih apartmajih. Za obroke poskrbimo sami, ali pa nam jih pripravijo v restavraciji pod apartmaji.

 

 

 

DSCN0184Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroški prevoza in bivanja se razdelijo med udeležence in se plačajo sproti (predvidoma 70 – 80 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 60 evrov na osebo.

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu prispevka 60 evrov

na raabtransakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

 

Preberite si še članek S kolesom na plažo

 

 

Rabu sledi Bosna. Zaenkrat imamo pripravljena dva datuma: od 27. do 29. maja in od 10. do 12. junija. Preberi si Bosanski hardcore.

 

Vabita vas Matej Hartman in MahMTB  tel. 041 413 323