Rab je eden najzanimivejših otokov za gorsko kolesarjenje. Je neverjetno raznolik in po njem vodi najlepša etapa gorskokolesarske dirke štirih otokov. Rab je pravi kraj za prvi MahMTB vikend v letošnji pomladi!

Petek, 1. april, je dan za šale, a mi jo bomo popoldne, čisto resno, mahnili na Rab. V soboto in nedeljo bomo kolesarili med Rabom in Loparjem.

Polotok Kalifront je znan po plažah Suhe Punte, neštetih zalivih in zaščitenem hrastovem gozdu Dundo. V Kamporju so ostanki italijanskega taborišča iz II. svetovne vojne. Vzpon na Fafanđele bo marsikoga presenetil, spust v Supetarsko Drago pa navdušil. Od najstarejše rabske cerkve do največje peščene plaže se vije najlepša kolesarska pot – Premužićeva staza. In za plažami Loparja je Sahara. Po takih terenih še niste kolesarili!

12191534_10153741883789715_2492333410123150309_nV dveh dnevih bomo prevozili vso traso (in še več) etapne dirke 4 ISLANDS na otoku Rabu. Na kolesarski vikend še posebej vabimo tiste, ki se boste letos aprila prvič udeležili te štiridnevne gorskokolesarske preizkušnje, saj boste tako spoznali eno od etap. Teren in poti na otoku omogočajo prilagajanje ture željam udeležencev. Vseeno je potreben srednji nivo kondicije in obvladanja gorskega kolesa.

 

 

Prevoz in nastanitev:

Na pot gremo z našim kombijem, seveda pa si prevoz lahko organizirate tudi sami.  O točni uri odhoda se bomo dogovorili z udeleženci. Od Stinice do Mišnjaka na Rabu nas pelje trajekt. Na Rabu v izbranem apartmaju dvakrat prespimo. Za hrano poskrbi vsak sam, še raje pa se dogovorimo skupaj. Če slučajno ne bomo zadovoljni z vremenom, se MTB vikend prestavi za teden dni na 8. do 10 april.

 

Potrebujete:

DSCN8604Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju.

Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Pomagamo vam pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroški prevoza in bivanja se razdelijo med udeležence in se plačajo sproti (predvidoma 50 – 60 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 50 evrov na osebo.

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu prispevka 50 evrov na transakcijski račun:

300MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Preberite si še članek S kolesom na plažo

Vabita vas Matej Hartman in MahMTB

               tel. 041 413 323