Rabac, 11. do 14. januar 2024

”Ne pričakujem več, da bom vsako leto boljši. Se bom pa trudil, da mi bo čim dlje šlo tako, kot mi gre zdaj.” S temi besedami se je pred slabim letom od udeležencev ”Veselega MTB kampa” poslovil Peter Vesel.

Sezono 2024 bomo začeli v tradicionalnem RabcuPeter in njegov zvesti podpornikhotelska veriga Valamarte tja vabita od 11. do 14. januarja 2024Ekipa MahMTB bo poskrbela, da bo vse teklo kot namazano.

Veseli MTB kamp. Za koga?

Veseli MTB kamp je vedno namenjen vsem kolesarjem: gorskim in cestnim (seveda z gorskimi kolesi), tekmovalcem, rekreativcem in uživačem, starim in mladim, tistim, ki Petra poznate, in onim, ki ga boste srečali prvič, takim s kolesi na nožni pogon in drugim, ki jim pri pedaliranju pomaga elektrika. Vabljene so tudi družine in tisti, ki sploh ne bi kolesarili ali pa samo ne bi kolesarili z nami. Okolica Rabca in starodavni Labin sta lepa tudi za sprehode.

Kaj bomo delali?

V Rabcu bomo kolesarili in se pogovarjali o kolesih in kolesarjenju. Peter nam bo predstavil svoje novo kolo znamke Trek. Povedali in pokazali ti bomo, kako se pripraviti na dirko ali pa le za običajno turo po domačih hostah. Izvedel boš, kako se obleči in kaj pojesti, kaj vzeti s seboj na turo, kako poskrbeti za kolo, kako med kolesarjenjem paziti nase in na druge. Spoznali boste, kako se pravilno lotiti tehničnih vzponov in spustov, kako se voziti v skupini, kaj vse se lahko zgodi med vožnjo in kako se odpravijo težave. Skupaj bomo pregledali kolesa in svetovali, kaj in kako lahko spremeniš in izboljšaš.

Z nami bodo tudi posebni gostje. Z Robertom Ciglarjem bomo obdelali prvo pomoč na terenu, predstavil bo sistem PH hidracije in s popustom ponudil analizo znoja. Drugo pomoč bo ponudil športni maser Urban Komac. Njegove čudežne roke pomagajo športnikom do boljših uspehov ali pa nazaj v šport, če so v vnemi naredili kaj narobe. Z logaškim Cultom se bo dotaknil naših koles. Pokazali nam bodo, kako pravilno nastaviti vzmetenje, da bo učinkovito na vzponih ter hitro in varno na spustih.

Kje bomo vozili?

Nadelani traili Bike centra Rabac so odlični za spoznavanje in piljenje tehnike vzponov in spustov. Drugačen, bolj prvinski gorskokolesarski svet pa se odpre takoj, ko se odmakneš od njih. Gor proti Standarju, naprej v Plomin, še bolj pa celotno področje Skitače so prepredeni s stezami, ki jih mnogi še ne poznate. Ture bomo pripravljali sproti in jih prilagajali udeležencem MTB kampa. Glavno turo bomo izvedli v soboto v dveh ločenih, različno zahtevnih skupinah.

Kdaj?

Veseli MTB kamp se bo uradno začel v četrtek11. januarja 2024 in bo trajal do nedelje, 14. januarja. V resnici pa je vse skupaj bolj svobodno. Na kampu si lahko vse štiri dni, če ti je to preveč, pridi v Rabac le za dan, dva ali tri. V primeru slabega vremena bomo Veseli MTB kamp prestavili na kasnejši termin.

Nastanitev in stroški

Predlagamo ti ugodno nastanitev v hotelu Valamar Sanfior****. Valamarjeva promocijska cena za polpenzion v dvoposteljni sobi je 50 eur na osebo. Cena zajema nočitev, pijačo dobrodošlice, samopostrežni zajtrk in večerjo ter uporabo fitnesa in notranjega bazena. Cena za enoposteljno sobo (single use) znaša 75 eur na dan. Skupinsko rezervacijo bomo uredili mi, stroške nastanitve pa pokriješ sam na recepciji hotela. Nastanitev ni pogoj za udeležbo na kolesarskem delu kampa.

Strošek aktivne kolesarske udeležbe na kampu znaša 25 evrov za aktiven kolesarski dan. Kdor ne kolesari z nami, ne plača nič. Udeležbo na kolesarskem delu kampa plačate posebej ob zaključku MTB kampa.

Prijave in informacije

Prijave in vprašanja o kampu pošlji na mail: servis.vesel@siol.net ali matejmah@gmail.com. Ob prijavi navedi imena in priimke udeležencev, datum prihoda in odhoda ter način bivanja v sobi (enoposteljna, dvoposteljna, dodatno otroško ležišče). Po prijavi boš dobil potrditveni mail. Zadnji dan za prijavo je nedelja, 7. januar 2024. Če te zanima še karkoli o izvedbi ali nastanitvi, napiši mail in vprašaj.

Kaj potrebuješ?

Če želiš kolesariti z namipotrebuješ ustrezno gorsko kolo s profiliranimi pnevmatikami, čelado (to moraš imeti na glavi ves čas kolesarjenja),  bidon ali meh za pijačo, nekaj potne hrane, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Saj veš, sončnih 12 stopinj je drugačnih od senčnih, oblačnih ali vetrovnih. Dobra volja je na Veselem MTB kampu obvezna! 

Priporočamo sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če ti manjka kakšen del opreme, nam sporoči. V Rabcu ti lahko uredimo najem klasičnega ali električnega gorskega kolesa.

Še enkrat:

Prijave in vprašanja o kampu pošlji na mail: servis.vesel@siol.net ali matejmah@gmail.com.