900 fantastičnih metrov spusta z višin Gorskega kotarja naravnost v center Crikvenice! To si bomo privoščili v soboto, 8. oktobra 2016. Za ta spust so morali udelženci maratona Fužine 2 Sea garati dobrih 80 km in prebrcati več kot 2000 metrov vzpona.

dscn4026Mi pa bomo goljufali, krog skrajšali na 4o km in se dvignili le za dobrih 1000 m. A najlepše bo to, da bomo turo začeli in končali ob morju. To je še toplo in čisto primerno za kopanje. Če bo komu vse to premalo, lahko dobi še bonus. Takoj nad Crikvenico je hrvaški gozdar Premužić pred stoletjem ustvaril lepo Ljubavno cestico, ki je še danes vredna kolesarskega greha.

Za vzpon imamo dejansko tri možnosti. Katero bomo izbrali, se bomo dogovorili v Crikvenici zjutraj ob kavi. Spust je le eden in seveda najlepši. Lahko se ga zvozi tudi s trdakom, je pa fully (ali pa fetbajk) udobnejši. Nima zahtevnih tehničnih detaljov, a je v stilu obmorskih spustov posejan s kamenjem in skalami, temu primerno tresoč, ter zahteva solidno obvladanje kolesa.

dscn3983Dodatna Ljubavna cestica je čisto druga pesem. 270 metrov vzponov in spustov po labirintu mehkih gozdnih stezic se po šestih kilometrih zaključi z zabavnim rodeom čez stopnice na glavni trg.

Potrebujete: gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju doma in v tujini. Preverite veljavnost osebnega dokumenta!

Prevoz: prvih šest jih gre lahko z menoj s kombijem. Stroške prevoza si bomo delili. Dobimo se ob 6:30 v Ljubljani na parkirišču Dolgi most. Seveda greste lahko tudi s svojim avtom, ter se ob 8:30 dobimo v Crikvenici.dscn40422

Prijave in stroški: Za udeležbo na turi se prijavite na telefon 041 413 323. Pokličite, pošljite sms ali se pofočkajte na fb in z nami greste za 15 eur (+ eventuelni stroški prevoza). Predhodna vplačila niso potrebna, plačali boste na dan ture.