Đorđe Balašević je pred mnogimi leti o prvi ljubezni napisal »…došla tiho, nezvana, sama, za sva vremena skrila se tu negde, duboko u nama…«* Podobno velja tudi za epidemijo korone, ki pa si je za razliko od ljubezni nihče ne želi, povzročila pa je tudi veliko več težav, celo več, kot nesrečne ljubezni. Epidemija se umirja in življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice, a še dolgo ne bo takšno, kot je bilo. 

Kljub mnogim omejitvam smo v letošnji pomladi, ki je bila tako lepa, še vedno lahko kolesarili. Naše ture so bile zaradi prepovedi druženja bolj samotne in zaradi prepovedi gibanja med občinami omejene na domače steze in poti. Predvsem slednje sploh ni bilo tako slabo, saj smo v domačem okolju našli marsikaj novega in lepega. 

Korona je ustavila MahMTB aktivnosti. Po februarskem »Prešernem Krku« nismo več skupaj kolesarili. Vikend v Crikvenici je že odpadel. Tudi zimska sredina druženja so se prezgodaj končala.  Z Blažem smo še poservisirali vilico, Andrej Velkavrh pa nam ni več napovedal vremena. Po skoraj treh mesecih začenjamo znova. 

Najprej bomo zagnali sredina MahMTB druženja. Športne aktivnosti so dovljene, na kolesu pa imamo tudi več kot predpisani meter in pol varnostne razdalje. Zborno mesto je že znano – škofjeloška okrepčevalnica Mah, ura bo tudi letos ostala ista – vsako sredo ob 17:00. V dobrih dveh urah bomo naredili mtb krog po loških kucljih. Vsak je dobrodošel, prijava seveda ni potrebna, pa tudi nobenega stroška ni. 

Koledar naših večdnevnih kolesarskih tur bo potrebno spremeniti. Za začetek bomo dodali nekaj tur po Sloveniji. Naš prvi dogodek bo verjetno novost – MTB vikend na Dolenjskem. Upam, da je naš julijski Livigno dovolj daleč, da ga bomo lahko izvedli tako, kot si želimo. Junijska Bosna bo žal odpadla, avgustovska morda že obstala, verjetno pa bomo dodali še en nov datum. Mini Transalp bo prestavljen. Seveda bo za točnejše datume potrebno počakati, da se omilijo še nekateri ukrepi. A važno je, da bomo kolesa spet zavrtela v pravo smer!

*...prišla tiho, nepovabljena, sama, za vedno se je skrila tu nekje, globoko v nas…