Lani nam je Prešeren priskrbel prosti petek in peljali smo vas v Dalmacijo. Letos . Letos bo to običajen vikend in mahnili jo bomo na otok KRK. Še vedno velja, da bomo tale dva dneva kolesarili “bolj na izi”. Časa za hude kolesarske podvige bo še dovolj. Izhodišče za naši dve turi bo mestece Malinska.

sobota:

Čeprav bomo na otok prišli že v petek zvečer, bo sobota naš prvi kolesarski dan. Kmalu za Malinsko, nad zaselkom Gabonjin, je cerkvica Svetega Petra. 240 metrov nad morjem je z nje najlepši pogled na vse strani otoka in še naprej. To je tudi najvišja točka naše ga kroga. Od tu naprej bomo lovili luštne trejle, ki vsaketoliko popestrijo makadamsko notranjost otoka.

Tik pred Malinsko nas čakata še dve presenečenji. Najprej se bomo spustili do prastare cerkvice svetega Kerševana, potem pa bo steza zavila še mimo najstarejših hrastov na otoku! Če bo šlo vse po načrtu, bomo prevozili skoraj 50 tekočih kilometrov in naredili slabih 1000 metrov nezahtevnih vzponov in spustov. Če bo tega preveč, morda kakšen košček odščipnili 😉 .

Nekaj takega se bo odvrtelo v soboto

nedelja:

V nedeljo bomo kolesarili v obratni smeri. Iz Malinske bomo ob obali šli skozi Njivice in Omišalj skoraj do mostu. Za letališčem bomo obrnili po lepi singli mimo špilje Biserujke šli nazaj. Kakšnih resnih klancev na poti ne bomo srečali, vseeno pa nas bo (z elektriko ali brez) malo treslo.

…v nedeljo pa nekaj takega

Krog bo imel približno 40 km in 600 do 700 višincev (hm, le kje jih bomo nabrali?). Naš krog objame prva minuta tega videa – naprej od kave in mavričnega tobogana že druga zgodba:

kaj pa, če…

Kaj pa, če bo tisti vikend čez otok Krk potegnila burja? Ali pa se bo uscalo nebo? Ja, če se zgodi “worst case scenario” imamo tri možnosti: a) poiščemo bajkerjem bolj prijazno, destinacijo – nekaj jih je že v rezervi; b) vikend prestavimo za en teden – to bo štala; c) vse skupaj odpovemo – ne, hvala.

potrebujete:

Osnova je gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami. To je lahko običajno, organsko, dvodnevno furanje po otoku pa je primerno tudi za električna kolesa. Potem je tu še obvezna čelada, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, nekaj popotne hrane, vsaj eno rezervno zračnico in letnemu času primerna kolesarska oblačila. Jasno, da bomo nekaj dni pred odhodom pogosto kliknili na vremensko napoved. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju, pa čeprav to poteka ob morju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji pa vam lahko pomagamo pri ugodnem nakupu ali izposoji.

prevoz in nastanitev in stroški

S kombijem gremo na pot v petek popoldne. Pred odhodom bomo v Malinski ali njeni okolici poiskali primeren apartma za skupino. Lahko greste z nami, ali pa s svojim avtom in si sami poiščete prenočitev.  Prav tako ni treba, da ste z nami oba dneva. Krk je blizu, zato lahko pridete kolesarit samo v soboto ali le v nedeljo.

Z vami bova dva licencirana gorskokolesarska vodnika, Živa in Matej. Prispevek za organizacijo in vodenje celotnega gorskokolesarskega vikenda na krku je 90 evrov na osebo (z vštetim ddv). Tsti, ki ste že kdaj kolesarili z nami, imate na ceno vodenja 10 % popusta, za novince/zelence pa imamo pripravljeno uporabno darilo. Stroške prevoza, bivanja in prehrane bomo poračunavali sproti.

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 40 evrov na transakcijski račun:

MAH – Hartman Matej s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585