Trasa mtb dirke Mitas 4 Islands je preveč lepa, da bi na njej le tekmovali. Zato bomo 25. in 26. marca v netekmovalnem tempu prevozili prvi dve etapi in uživali v stvareh, ki med tekmo prehitro zbežijo mimo. Vikend na Krku in Rabu je namenjen prav vsem gorskim kolesarjem. Tako tistim, ki bi radi spoznali lepe in skrite poti teh dveh otokov, kot tekmovalcem, ki želijo že pred dirko vedeti, kaj jih na njej čaka. 

 

V soboto bomo prevozili Krk. Namesto v Baški, bomo krog začeli v Puntu, skozi stare zaselke prišli do Vrbnika, se dvignili do izvira Vele Rike in se spustili v Baško. Mimo cerkve Sv. Ivana se bomo skozi borov gozd dvignili na Mesečevo pokrajino, jo prečkali, se spustili v dolino in po asfaltu dosegli prelaz Treskavac. Turo bomo zaključili z zanimivim spustom v Punat. Krog bo dolg približno 65 kilometrov s 1500 metri vzponov.

V Punatu si bomo privoščili kosilo, zvečer pa iz Valbinske s trajektom šli na Rab. Pristali bomo v Loparju, kjer bomo tudi prespali.

V nedeljo bomo kolesarili po  Rabu. Tako kot na tekmi, bomo začeli v Loparju. Strmemu vzponu na Frugo bo sledil spust v Supetarsko drago. Po stanskih poteh bomo prišli do Raba, a mestu se bomo izognili. Do polotoka Frkanj bomo uživali na skritih stezicah, nadaljevali pa po plažah Suhe punte. Pragozdu Dundo sledi kratek, tehnično zahteven spust, Kamporju pa nov vzpon na Fafandjele. Krog bomo zaključili na najlepši možen način. Za najstarejšo rabsko cerkvijo se začne znamenita Premužičeva pot. Še enkrat se bomo dvignili na Frugo in po spustu z najlepšim razgledom prišli v cilj. Na Rabu bomo po 65 kilometrih nabrali “le” za 1100 metrov vzponov.

 

Po tuširanju in kosilu nas bo trajekt iz Mišnjaka pripeljal nazaj na celino in mahnili jo bomo domov.

 

Prevoz in nastanitev:

Z našim kombijem gremo na pot v soboto, 25. marca, zjutraj.  O točni uri se bomo skupaj dogovorili nekaj dni pred odhodom. Seveda lahko greste na pot tudi s svojim avtom. S Krka na Rab in z Raba na celino bomo šli s trajektom.   Iz sobote na nedeljo bomo prespali v Loparju, kjer bomo v apartmaju dobili tudi zajtrk. Za dve kosili in eno večerjo se bomo dogovorili sproti.

 

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroški prevoza in bivanja se razdelijo med udeležence in se plačajo sproti (max. 60 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 60 evrov na osebo (ddv je vračunan v ceno).

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 30 eur na transakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

 

Obširnejšo fotogalerijo s 4 Islands najdete na tej povezavi.

Preberite si še opisa:

Mitas 4 Islands – Krk   in

Mitas 4 Islands – Rab

Vabita vas MahMTB  in Matej Hartman,

tel. 041 413 323