Otroške kolesarske delavnice, krajši izleti in igrarije

V času poletnih počitnic se dobimo ob pol desetih dopoldne, pri Okrepčevalnici MAH, za Športno dvorano Poden, Podlubnik 1c, info tel: 070 560 864 Živa ali 041 413 323 Matej.

Po kratkem uvodu v kolesarski svet se bomo s kolesi odpravimo raziskovat škofjeloško okolico. Predviden povratek na izhodišče je okoli 13:00 ure.

Kam bomo šli?

  • Ob Sori do Vešterskega mlina in po nasprotni strani, pod Lubnikom, do Starega gradu. Povratek glede na skupino ali mimo Loškega Gradu ali čez Vincarje na izhodišče.
  • Čez brv v Vincarjih v mesto, spust na Hudičevo brv,  mimo kopališča v Puštal. Nadaljevanje glede na skupino v Hrastnico oz. spretnostna vožnja v okolici kopališča, zabavne igre
  • Prek Spodnjega trga v Puštal, ob desnem bregu Sore preko Pungerta, Gosteč in Drage do brvi pod Ratečami ter povratek po levem bregu. Izbor podlage poti prilagojen skupini udeležencev.
  • Pump trek poligon v stari vojašnici
  • Mimo Pevna do Crngroba in pletenje po makedamih med polji

Vsi izleti imajjo več možnosti, ki jih bomo sproti prilagajali udeležencem kolesarjenja.

Udeležence se od odhoda do prihoda na izhodišče kolesarsko in spretnostno izobražuje ter opominja na varno udeležbo v prometu. 

Vsak dan bomo žrebali male nagrade za naj poslušnejšega ali najspretnejšega, (štorastega) ali pač nekaj … udeleženca.

Na postankih bomo balinčkali, se žogali in po “taborniško” poskrbeli, da nem ne bo dolgčas.

Izleti in delavnice so primerni za otroke od 10 let naprej. Dobrodošli na izletih pa so tudi njihovi starši ali stari starši. 

Druženje je predvideno do 13:00, zato je dobrodošel manjši nahrbtnik s prigrizkom oz. energijsko tablico ter pijača. Za kolesarjenje je obvezna čelada in izpravno kolo. Cena za eno dopoldne je 5€ na udeleženca.

Skupina mladih kolesarjev bo pod stalnim vodstvom licenciranega turno kolesarskega vodnika. 

 Informacije na telefon 070 560 864 – Živa Hartman in 041 413 323 – Matej Hartman

Druženje je predvideno do 13h, zato je dobrodošel manjši nahrbtnik za prigrizek oz. energijsko tablico ter pijača. Za kolesarjenje je obvezna čelada in izpravno kolo. Cena udeležbe za udeleženca eno dopoldne je 5€