Petek, 13.! Kako primeren datum za najdaljšo etapo na Mitas 4 Islands. Prva je res imela nekaj več višincev, a takrat so bile noge še spočite in kolesa manj zdelana. Tudi tretji dan se bo začel kar zgodaj. Natrpan urnik je pač ena od značilnosti te dirke. Spet bomo spakirali kovčke in se z Raba preselili na Cres. Štart tretje etape bo ob 10:30 v trajektnem pristanišču Merag. To je še posebej pomembno za tiste, ki si logistiko organizirajo sami. Ti bodo imeli še eno skrb več. Etapa na Cresu je edina transferna etapa, saj je cilj v Osorju in bodo morali poskrbeti še za prevoz vozil.

S trajekta direktno na klanec

Tudi v Meragu bomo štartali s trajekta. Tam druge izbire sploh ni, saj bi drugače množica kolesarjev povsem blokirala majho pristanišče. Z ravne palube se bomo pognali naravnost v nebo. Pred nami bo 300 višinskih metrov zelo strmega vzpona.


Takoj po startu se ti bo zvrtelo od višine. Hud in strm vzpon te čaka.

Na Lubenice

Spust proti mestu Cres je v drugem delu precej razbit. Še pred mestom trasa zavije desno in naredi velik krog skozi prostrane vinograde in oljčne nasade. Za marino se dvigne na razgledno makadamsko pot proti Valunu. Pod nami bo morje, nad nami makija, pred nami pa … hitrejši tekmovalci. Po skoraj 15 kilometrih se pred Zbičino začne vzpon na Lubenice. Prav do vasi bomo letos spet prišli malo drugače.


Po mehkih kolvozih med oljčnimi nasadi.

Mučen spust in ena najlepših stezic etape

V treh dneh smo se že navadili ostre kamnite podlage, zato bo mehak borov gozd pod Helmom pravo olajšanje. A le za kratek čas. Spust skozi Vidoviće in naprej v Martinščico bo za tehnično slabše podkovane spet mučen.

5 kilometrov asfalta do Stivana bodo zato eni uporabili za počitek, drugi pa bodo tam še bolj pritisnili na pedala. Potem bomo zavili desno na makadam, ki se proti Ustrinam spremenil v eno najlepših stezic tega dneva. Enako lep teren se bo nadaljeval na novem odseku proti Punta Križi, a zaradi utrujenosti bodo mnogi tam bolj trpeli kot uživali. V zadnjih kilometrih asfalta naš čaka še strm vzpon in dolg, položen spust.

V Osorju še ni konec

Na cilju v Osorju nam domačini običajno pripravijo najlepšo pogostitev. Če bo šlo brez težav, bo števec tam kazal 73 kilometrov in 1650 višinskih metrov prigaranih vzponov. Za težave največkrat poskrbi zahtevna podlaga, mnoge pa lahko preprečimo sami.

Vsi pridemo na štart z očiščenimi in namazanimi kolesi. Koliko pa jih ima na njih nove gume? Tudi če imajo še dovolj profila, bodo stare težko kljubovale štirim dnevom boja z nabrušenimi kamni. Ko dodamo še dolgo trnje, ugotovimo, da je tubeless kar dobra izbira.


Start s trajekta je zaščitni znak dirke. Na fotografiji lanska zmagovalca med masterji Peter Vesel in Bojan Bohorc.

Dan pa se v Osorju še ne bo končal. Po kosilu bomo tekmovalci spet sedli na avtobuse in ti nas bodo peljali v Veli Lošinj, kjer bo še zadnji bazni tabor etapne dirke Mitas 4 Islands.

Naslovno fotografijo, na kateri se ukvarjam z gumo, je lani na Cresu posnela Duna Dopsaj.