Eni biciklov sploh nismo pospravili, drugi jih boste kamlu pripeljali iz kleti. Hoste se bodo osušile, temperature dvignile in dnevi podaljšali. Pomlad z MahMTB bo pestra. Za navdušene gorske kolesarje smo pripravili paleto različnih aktivnosti: sredina srečanja s predavanji, mtb delavnico, kolesarske vikende in izlete, ter na koncu kolesarski dopust. O vsakem dogodku vas bomo obveščali sproti.

 

Sredina druženja z MahMTB

MahMTB in okrepčevalnica Mah Škofja Loka vsako sredo ob 19:00 zvečer organizirata druženje na temo gorskega kolesarjenja. Različni predavatelji predstavijo svoja potovanja in izkušnje:

  • 3. februarja z MahMTB vozimo po Bosni in Istri
  • 10. februarja bosta Meta in Robert povedala, kako sta preživela dneve na etapni dirki 4 ISLANDS
  • 17. februarja bo Matej pokazal najlepše stezice Livigna, Švice in Garde
  • 24. februarja Tamara z gorskim kolesom obkroži Slovenijo
  • 2. marca nam bo Sandi Bertoncelj pokazal njegove najboljše akcijske fotografije in dal nekaj nasvetov, kako postati boljši fotograf.
  • 9. marca bo Denis Cindro povedala vse o Whistlerju
  • 16. marca bomo zaradi velikega zanimanja ponovili Bosno in Istro
  • 23. marca se bo okrepčevalnica Mah spremenila v kolesarsko delavnico. Pokazali bomo osnovne nastavitev in popravil kolesa. Take, ki jih lahko opravi vsak sam.
  • Od 4. maja naprej se bomo vsako sredo ob 17:00 dobili pred okrepčevalnico Mah v Škofji Loki in naredili krog po loških hribih. 

 

 

KOLESARJENJA:

 

15

Rab, 1. do 3 april in 22. do 24. april 2016

Ture ob morju pritegnejo z drugačno kuliso. Visoke gore zamenja pogled na morje. Zato gremo na Rab, ki gorskim kolesarjem ponuja neverjetno razgibane terene in prelepe poti ob morju in v notranjosti otoka: Z gorskim kolesom čez rab

Od doma jo mahnemo v petek popoldne. Lahko se nam pridružite v kombiju, ali greste s svojim avtom. V soboto in nedeljo bomo prekolesarili Rab: zavarovani gozd Dundo, Kampor s taboriščem iz II. svetovne vojne, najstarejšo cerkev pri Supetrarski dragi in z vrha pogledali na peščeno plažo Loparja. Vikend na Rabu bo zanimiv tudi za udeležence etapne dirke 4 Islands, saj bomo prevozili večji del trase druge etape, ki poteka po otoku Rabu. Domov se vrnemo v nedeljo zvečer.

http://mahmtb.com/s-kolesom-na-plazo/

 

 

DSCN7927Bosna, 26. – 29. maj in 10. – 12 junij 2016

Bosna je prvinski gorskokolesarski raj. Zaobljeno staronagubano Dinarsko gorstvo nam tudi nad 2.000 metri višine ponuja lepe steze, idealne za gorsko kolo.

Z našim kombijem gremo na pot v četrtek, 26. maja, zvečer. V petek in soboto bomo kolesarili po stezah in poteh čez mogočni  masiv Vranice med Prokuškim jezerom in Rosinjem. Pobočja Krstacev so nad gozdno mejo in se ves čas nastavljajo soncu. V nedeljo  bomo obkrožili Banja Luko in si privoščili čevape, baklavo in turško kavo. Lačni se že ne bomo vrnili domov. Izlet v bosno bomo ponovili od 10. do 12 junija in potem še večkrat čez poletje in jesen.

http://mahmtb.com/bosanski-hardcore/

 

 

11Gardsko jezero,21. do 24. april in 27. do 30. oktober 2016

Severni del Gardskega jezera je ustvarjen za aktivne. To je tudi ena najbolj prepoznavnih gortskokolesarskih destinacij v Evropi. Seveda z razlogom.

Pomlad in jesen sta idealna letna časa za kolesarjenje na Gardi. Štiridnevne gorskokolesarske počitnice pripravljamo skupaj s turistično agencijo Chebul. Na pot gremo z avtobusom, nastanjeni bomo v hotelu s polpenzionom. Odhod bo v četrtek zjutraj in povratek v nedeljo zvečer. Nad jezerom bomo naredili dve krajši in dve daljši turi, ter si spotoma pogledali znamenitosti Rive, Torbol in Arce.

http://mahmtb.com/sladoled-nad-jezerom/

 

 

4 kvarnerski otoki, 20. do 24. junij 2016Screen Shot 2016-03-07 at 20.09.37

Še eno avanturo pripravljamo skupaj s turistično agencijo Chebul.

Z gorskimi kolesi bomo prevozili najlepše poti 4 kvarnerskih otokov: Krka, Cresa, Lošinja in Raba. Posebnost tega kolesarjenja bo, da bomo nastanjeni na ladji in z njo potovali od otoka do otoka. Vsak dan bomo obiskali enega in vsak od štirih otokov nam bo povedal drugačno kolesarsko zgodbo.

 

 

 

DSCN1844Livigno, 9. do 16. julij 2016

Gorskokolesarske počitnice v Livignu! Je lahko še kaj lepšega? Nešteti kilometri alpskih stezic, ki povezujejo gorska pobočja in doline okrog Livigna začarajo vsakega gorskega kolesarja. In ko jih zmanjka, skočimo še čez mejo v Švico.

Julij je najboljši mesec za kolesarjenje v Livignu. Le nad 3.000 metri se še najde kakšna flika snega in v mestu ni take gužve, kot avgusta. V evropski Tibet bomo šli z našim kombijem. Nastanjeni bomo v apartmaju in ture začenjali pred vhodnimi vrati. V tednu dni bo seveda dovolj časa tudi za obisk trgovin. Livigno je prostotrgovinska cona 😉

http://mahmtb.com/skandal-v-livignu/

 

 

To je seveda le del naše ponudbe. Do počitnic bomo pripravili še marsikaj in vas o tem sproti obveščali.

Spremljajte naše aktivnosti na fb strani https://www.facebook.com/mahmtb/?ref=aymt_homepage_panel

in internetni strani www.MahMTB.com

 

Informacije na mail www.infomahmtb.com ali telefonu 041 413 323