Levi bo morda dočakal kakšnega vnuka in ga peljal v vrtec. Desni mi daje občutek večje varnosti na turni smuki. Srednji je kompatibilen s kolesom.

Ko se vrnete s ture, vrzite iz nahrbtnika prešvicane cunje, izpraznjen meh za vodo in prazne ovitke energijskih ploščic. V njem ne pozabite telefona ali fotoaparata. A če si hočete dobro, obstaja seznam stvari, ki naj vedno ostanejo v nahrbtniku. Ne dotikajte se jih, da naslednjič ne boste izgubljali časa z iskanjem! In da bodo vedno v njem, ko jih boste potrebovali ;-))

DSCN4109Nekaj tehnike

Zračnica, flikce in adapter iz presta na avto ventil, mala pumpa in montirrajzli. Priročno orodje in nožiček, vsegazmožne vezice in kolut Tesa lepilnega traku. Na koncu pa vrečka z nosilcem menjalnika, nekaj imbus vijaki in maticami ter missing linkom za verigo.

 

DSCN4105Nekaj za preživetje

Komplet prve pomoči povečajte za aspirin ali lekadol. Dodatna energijska ploščica lahko reši vas ali vašega prijatelja. V etui shranite nekaj evrov  zlate rezerve in kartonček ali star dokument z vašimi podatki. Priporočam še cunco za brisanje očal. Z rokavicami ali majico jih boste samo še bolj zasvinjali.

 

DSCN4104Nekaj oblačil

Dodatna švic majica in superuporabni buf naj bosta vedno v rezervi.  Ko nas preseneti dež ali mraz med spustom, so navadne polivinilaste rokavice (tiste za točenje goriva) neverjetno uporabne. Ker so tanke, jih lahko damo pod kolesarske rokavice in roke bodo ostale presenetljivo tople!

 

Če teh stvari ne jemljemo iz nahrbtnika, je najnujnejše zagotovo vedno z nami. Pred turo dodamo le še tisto, kar ta dan potrebujemo: pijačo,  hrano, oblačila… Švicmajice in energijske ploščice iz zgornjega seznama se ne dotikamo, imamo ju le za rezervo. Če karkoli uporabimo, takoj po turi nadomestimo z novim kosom!

 

DSCN4114Od Trate do Škofje Loke so veleumi sprojektirali krasno kolesarsko stezo. V Loko gre po desni strani ceste, nazaj pa malo po levi in malo po desni. V dveh kilometrih moraš kar štirikrat zamenjati stran ceste!!!  Kot upor proti neumnim načrtovalcem, nas večina zavestno dela prekršek in v obe smeri vozimo po isti strani kolesarske steze. Jebiga, ko ti gre nasproti kolesar, pač malo bolj paziš. Ne strinjam pa se s kolesarko, ki jo zjutraj pogosto srečam. Verjetno se tudi njej zdi cikcakanje z ene na drugo stran butasto. A ona se s kolesom pelje kar po glavni cesti. In to ob petih zjutraj, ko je zunaj še trda tema. Gospa pa brez kakršnih koli lučk in odsevnikov.

Ko bo počilo, bo pa jok in stok in škripanje z zobmi.

Fantje in punce, ne ga srat!

info@mahmtb.com