Jesensko kolesarjenje ob morski obali je nekaj posebnega. Slikoviti tereni in nezahtevne ture so odlična popotnica za učenje osnov gorskega kolesarjenja. Medulin z okolico nam ponuja prav to.

 

Od petka, 16. oktobra, do nedelje, 18. oktobra, gremo v Medulin pri Puli na Jesenski MTB vikend. Imate gorsko kolo, pa se z njim vozite le po makadamskih poteh? Pojdite z nami in zapeljali se boste stopnico višje! Presenečeni boste, kaj vse zmorete vi in vaše kolo! Bodite radovedni! Sprašujte. Več kot boste vprašali, več boste izvedeli in poskusili.

Ob morju bomo naredili dve MTB turi. Med kolesarjenjem se bomo na posebej izbranih mestih ustavili in učili tehnik vožnje. Hotelska terasa bo naša delavnica. Razstavili, sestavili in nastavili bomo naša kolesa. Vse skupaj bo seveda potekalo v zelo sproščenem vzdušju.lea

 

Potek MTB vikenda:

  • Na pot gremo v petek, 16. oktobra popoldne, in se zvečer nastanimo v hotelu Arcus Residence v Medulinu. Uvodno predavanje bo še pred spanjem.
  • V soboto po zajtrku bomo najprej pregledali in nastavili kolesa. Sledi 40 km dolga krožna tura ob kvarnerski obali. Trasa je položna in ima le 300 m vzpona. Vseeno je razgibana in zelo slikovita. Nekaj odsekov bomo izkoristili za učenje tehnik vožnje. Popoldne se bomo ukvarjali s kolesi. Pogledali bomo, katere nastavitve in popravila lahko naredite sami. Po večerji ste prosti.
  • Nedeljskemu zajtrku sledi tura skozi nacionalni park Kamenjak. Prevozili bomo 30 km dolgo osmico, ki bo imela 500 m vzponov in dva povsem različna obraza. Naravne ovire bomo spet izkoristili za izboljšanje tehnike MTB vožnje. Seveda nam bo po turi omogočeno tuširanje, sledi povzetek vikenda in večerna pot domov.

 

Prevoz:

V Medulin gremo s kombijem. Stroške prevoza (približno 15 €/osebo) si bomo razdelili. Seveda lahko pridete tudi s svojim avtomobilom.

 

Nastanitev:

Nastanjeni bomo v dvoposteljnih sobah hotela Arcus Residence Medulin. Cena je 55 € na osebo. Paket vsebuje 2 nočitvi, 2 zajtrka, 1 večerjo ter uporabo notranjega bazena in fitnesa.

http://www.arcus.hr/

terasa

 

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju.

Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Pomagamo vam pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroške prevoza in bivanja v hotelu plača vsak sam. Prispevek za organizacijo je 60 €. Če se prijavi par, plača drugi udeleženec le 40 €. Znesek zajema organizacijo vikenda, vodenje tur in vrečko s presenečenji.

 

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu prispevka 60 € (40 € za drugega udeleženca) na transakcijski račun:

 

rožeMAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

 

Vabita vas Matej Hartman in MahMTB

tel. 041 413 323Screen Shot 2015-05-29 at 00.24.03 copy