Jesen je najlepši čas za kolesarjenje ob morju. Otok RAB gorskega kolesarja najprej preseneti, takoj za tem pa navduši. Je neverjetno raznolik in po njem vodi najleša etapa gorskokolesarske dirke štirih otokov. Po Rabu bomo kolesarili 22. in 23. oktobra. 

 

DSCN0359Polotok Kalifront je znan po plažah Suhe Punte, neštetih zalivih in zaščitenem hrastovem gozdu Dundo. V Kamporju so ostanki italijanskega taborišča iz II. svetovne vojne. Vzpon na Fafanđele marsikoga preseneti, spust v Supetarsko Drago pa navduši. Od najstarejše rabske cerkve do največje peščene plaže se vije najlepša kolesarska pot – Premužićeva staza. Na Frugi je skrit zabaven gorskokolesarski peskovnik. In za plažami Loparja je Sahara. Tako drugačna od tiste v Afriki. Vse to bomo z uživaškim tempom prevozili v dveh dnevih. Prvi dan bomo naredili slabih 50 km in 900 višincev, drugega precej manj, a bomo ob kolesu tudi malo hodili. Teren in poti na otoku omogočajo prilagajanje ture željam udeležencev. Vseeno je potreben srednji nivo kondicije in obvladanja gorskega kolesa.

 

DSCN0062Prevoz in nastanitev:

Z našim kombijem gremo na pot v petek, 21.oktobra, popoldne. Seveda lahko greste tudi s svojim avtom.  O točni uri se bomo dan ali dva pred odhodom dogovorili z udeleženci. Od Stinice do Mišnjaka na Rabu nas pelje trajekt. V Loparju na Rabu dvakrat prespimo v udobnih apartmajih. Za obroke bodo poskrbeli v restavraciji pod nami, lahko pa si jih organiziramo tudi sami.

 

 

DSCN0184Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroški prevoza in bivanja se razdelijo med udeležence in se plačajo sproti (predvidoma 80 – 90 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 60 evrov na osebo.

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 20 eur

na raabtransakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

 

Preberite si še članek S kolesom na plažo

Vabita vas MahMTB  in Matej Hartman, tel. 041 413 323