Trasa mtb dirke Mitas 4 Islands je preveč lepa, da bi na njej le tekmovali. Zato bomo 21. in 22. aprila v netekmovalnem tempu prevozili dele prve in druge etape . Uživali bomo v stvareh, ki med tekmo prehitro zbežijo mimo. Vikend na Krku in Rabu je namenjen prav vsem gorskim kolesarjem. 

 

 V soboto bomo prevozili večji del prve etape. Začeli bomo v Punatu, šli proti vasi Kras, zavili v vinograde in se dvignili na Mesečev plato. Spust v Baško bo postregel z najlepšim razgledom dneva.  Ob potoku Vela Rika bomo splezali na prelaz Treskavec in se mimo Velega vrha spustili nazaj v Punat.  Prekolesarili bomo približno 50 kilometrov in naredili  za dobrih 1o00 metrov vzponov

 

 

Prespali bomo v mestu Krk. V nedeljo zjutra bomo šli s trajektom na Rab. Iz Loparja bomo šli do mesta Rab, zavili na Suho Punto in pragozd Dundo, se ustavili pri žalostnem sponeniku taborišča iz druge svetovne vojne in pri najstarejši cerkvici na otoku , na koncu pa se po Premužičevi stezi dvignili na Frugo in uživali v pogledu na Rajsko plažo Loparja.  Tudi nedeljski krog bo dolg približno 40 kilometrov, v katerih bomo naredili slabih 1000 višncev.

 

Prevoz in nastanitev:

S kombijem gremo na pot v petek popoldne. Pred odhodom bomo poiskali primeren apartma za skupino. Seveda lahko greste na pot tudi s svojim avtom in si sami poiščete prenočitev.  Prev tako ni treba, da ste z nami oba dneva. Lahko se nam pridružite le v soboto ali samo v nedeljo.

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

 

Stroški:

Stroški prevoza, bivanja in prehrane se razdelijo med udeležence in plačajo sproti.  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 60 evrov na osebo (ddv je vračunan v ceno).

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 30 eur na transakcijski račun:

MAH –  Hartman Matej s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Obširnejšo fotogalerijo s 4 Islands najdete na tej povezavi.

Vabita vas MahMTB  in Matej Hartman,

tel. 041 413 323