Bosanska gorovja so kot ustvarjena za gorske kolesarje. Zato bomo MahMTB poletje posvetili Bosni. Vsak mesec se bomo vračali na 1636 metrov visoko Prokoško jezero in od tam kolesarili po pogorju Vranice. Staronagubano Dinarsko gorovje ponuja gorskim kolesarjem neskončne poti in stezic, ki se nad gozdno mejo vijejo čez pobočja.

 

 

Program:

Prtedvideni termini v letu 2018 so

  • 16. do 20. maj
  • 25. do 29. julij
  • 29. avgust do 2. september

Odhodi so ob sredah popoldne, vračamo se v nedeljo zvečer.  Na pot gremo z našim kombijem, lahko pa si prevoz uredite tudi sami. Prvo noč prespimo v Banja Luki.

Po zajtrku nas v četrtek čaka še vožnja do Fojnice. Tam se presedemo v drug kombi, ki nas zapelje na planino Brusnica, kjer začnemo lepo prečenje bosanskih hribov. Čeprav se držimo izohipse, se nabere za 900 m vzponov. Prtljago nam na jezero pripeljaljejo domačini. Nastanjeni smo v brunarici tik nad jezerom. Tam tudi poskrbijo za vso našo prehrano.

Petek je namenjen kolesarjenju po masivu Vranice. Na višini čez 2.000 metrov pelje čez vrhove Krstacev do Rosinja lepo zavita steza. Vračamo se po stari rimski poti. Skupnega vzpona je za 1000 metrov. Ker sva z vami dva vodnika, se lahko razdelimo v dve različni skupini in turo podaljšamo.

soboto se s kolesi dvignemo le slabih 300 metrov do Sarajevskih vrat, potem pa nas čaka lep in dolg spust nazaj v Fojnico . Kosilo je v Travniku, ustavimo se še v avnojskem Jajcu in zvečer smo spet v Banja Luki.

V nedeljo običajno skočimo na mestno tržnico, potem pa s kolesi naredimo lep krog nad mestom. Zaključimo ga v najbolj prijazni slaščičarni.  To je tudi slovo od Bosne.

 

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Za izposojo imamo dve kolesi, z našimi partnerji pa vam lahko pomagamo pri ugodnem nakupu nove opreme.

 

bostx2

 

Stroški:

Prispevek za organizacijo in vodenje bosanskih tur je  180 evrov na osebo (z vštetim ddv). Stroški prevoza, bivanja in prehrane  so med 150 in 180 euri na osebo in se plačujejo sproti.

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 50 evrov na transakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Preberite si še naša zapisa:

Bosanski hardcore in Obrazi Bosne