Dobra Vila je vedela, da mora čakati. Čakati, dokler ni prišel Jure. On je bil pravi, zato mu je dala…Fairy Tale – pravljico.

v1Takoj, ko vstopiš v bovško Dobro Vilo, postaneš Alica v čudežni deželi. Kot v zgodbi te z vsakim korakom preseneti v novem prostoru, novem svetu.

Dobra Vila je pisana na kožo tistim, ki znajo uživati življenje. Ki si še znajo vzeti čas zase. Tistim, ki jih po svetu ne žene adrenalin. Opa, mar to pomeni, da ni namenjena nam? O, seveda je. V objemu vile Čira Čara postaneš tak, kot ona hoče. Mehak. Vse naprej je odvisno od tebe.

Dobra Vila živi z Juretom in on živi zanjo. Zjutraj, ko zaliva rože. Čez dan, ko sprejema goste in takrat, ko ti prinese kavo na teraso. Ko zvečer pospravi prte z miz, Vila z njim zaspi.

 

Vila je čarala tudi za Anno in Daniela iz Nemčije. Dva prelepa dneva smo z gorskimi kolesi odkrivali najlepše zaklade v dolini. Nadižo in Sočo, Pradolino in viseče mostove, slapova Kozjek in Boko. Vodni živelj in Vilo. Spet sta v Minhnu, a se bosta vrnila.

O Dobri Vili ne morete brati, njo morate doživeti. Ko boste naslednjič v Bovcu, jo poiščite. Sprehodite se od recepcije do terase, spotoma poglejte na stopnišče in vse vam bo jasno. Vse, ali pa nič!

Jure, kdaj boš spet prijel kuhalnico?

 

Matej Hartman