Sedem jutranjih pogledov čez ladijski krov in  sedem nepozabnih kulinaričnih večerov, vmes pa sedem enkratnih gorskih in hkrati morskih kolesarskih tur, skoki v kristalno čisto morje in mirna plovba od otoka do otoka. To je najboljši recept za nepozabne prvomajske počitnice v Dalmaciji. 

naša Melody

Med milijoni otokov po vsem svetu so hrvaški nekaj posebnega. Vsak od njih ima svojo zgodovino, svoje naravne lepote, svoje običaje in svoje skrivnosti. Do mnogih sploh ne morete z avtom in prav križarjenje od otoka do otoka, prepleteno s kolesarskimi turami je najboljši način, da jih obiščete. Prvi dan vas bomo namestili v ladijske kabine, ki ponuja razkošje hotelske sobe, potem pa vsako jutro prebudili s pogledom na novo kolesarsko avanturo. Raziskovanje otokov po starih poteh, ki so jih otočani pred mnogimi leti zarisali v kamnita tla, pomladanski vonj sivke, žajblja in rožmarina, dotik vetra in sonca, pogledi na sosednje otoke in naslednje avanture, vožnja skozi oljčne nasade in okušanje njihovih sadov, skupaj s kruhom, sirom, vinom in… Otoke boste doživeli z vsemi čutili. Je lahko še kaj lepšega?

Od sobote, 29. aprila, do sobote, 6. maja 2023, vas spet vabimo na otoke južne Dalmacije. V mesecu mladosti nas bodo gostile njihove poti in steze, njihovi vrhovi in zalivi ter njihovi domačini.

Živa, Bojan in Matej, trojica licenciranih kolesarskih vodnikov z množico prevoženih dalmatinskih kilometrov smo zagotovilo, da boste dobili največ, kar se tu na dveh kolesih lahko doživi. Seveda se zavedamo, da vsi niste enako hitri in spretni, zato se bomo vsak dan razdelili v dve, morda celo tri različno zahtevne skupine. Zaupajte nam, vse bo v redu!

vodniki Bojan, Živa in Matej

Teden dni na ladji

V Trogirju nas bo čakala  lepotica MelodyPrelepa, 42 metrov dolga jahta, je bila zgrajena leta 2015, lani pa povsem prenovljena. Dve palubi ponujata veliko prostora za sončenje. Razkošna jedilnica, ki je hkrati prostor za druženje, sprejme 33 gostov. Kolesa so varno spravljena v garaži, električna se bodo tam tudi polnil. Na premcu je velik hidromasažni bazen, na krmi pa ploščad za lažji dostop do morja. 

Melody

Melody ima 17 prostornih dvoposteljnih kabin z zakonskimi ali ločenimi posteljami. Vaše želje bomo upoštevali glede na vrstni red prijave. Vse so klimatizirane in vsaka ima svojo kopalnico. V kabinah so brisače ter posteljnina, 220 V vtičnice, televizor in sef. WiFi pokriva celotno ladjo. 


Teden dni na kolesu

Na ladjo Melody se bomo vkrcali v Trogirju. Šolta, Hvar, Vis, Korčula in Brač so otoki, ki nas bodo gostili. Dva od njih kar dvakrat. Čez vse otoke gre dovolj poti, da lahko kolesarske ture prilagodimo lažji in zahtevnejši (močnejši) skupini. Vsak od njih ima nekaj, kar ga naredi posebnega. Nekaj, zaradi česa ga je vredno obiskati in nekaj, za kar se je vredno potruditi. Nagrada bo bogata. Z ladje Melody se bomo izkrcali na eni strani otoka, ga prekolesarili in na drugi strani nas bo spet čakala naša Melody. Vmes pa vse tisto, kar gorsko kolesarjenje ob morju naredi tako zelo lepo: steze ob morju, makadami čez polja, kololvozi skozi vinograde in nasade oljk, stare poti med zapuščenimi vasmi in pogled na morje … od zgoraj. Vse to s svojo močjo ali s pomočjo elektrike.

Vis

Še nekaj o turah

Ture so primerne za klasična ali električna gorska kolesa. Vsi trije vodniki dobro poznamo otoke, po katerih bomo vodili in lahko turo spremenimo tudi med njenim potekom, ter jo tako prilagodimo znanju, željam in sposobnostim udeležencev. Kapitan in vodniki se lahko po lastni presoji odločijo za spremembo programa. Na vseh turah bomo lahko med kolesarjenjem dotočili vodo in kupili prigrizke. Če si bo kdo zaželel dan (ali več) počitka, bo seveda lahko ostal na ladji in z njo priplul na cilj. Vmesni skoki na ladjo niso mogoči. Tako za lažjo, kot močnejšo skupino pričakujemo solidno fizično kondicijo in primerno obvladovanje kolesa. Če niste prepričani, ali so ture primerne za vas, pokličite Živo na 070 560 864,  Mateja na 041 413 323 ali pišite na mail matejmah@gmail.com. Prav tako vam bova odgovorila na vsa druga vprašanja. Vse kolesarske fotografije so naše lastne in posnete med našimi kolesarjenji po opisanih otokih.

Potrebujete

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami in vsaj prednjim vzmetenjem, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, popotno hrano, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri kolesarjenju ob morju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri ugodnem nakupu nove opreme. 

Prav tako vam lahko uredimo najem električnega ali organskega (navadnega) gorskega kolesa. 

Korčula

Stroški

Dalmacijo s kolesi in z ladjo pripravljamo v sodelovanju s turistično agencijo Promotiv Travel Outdoor

Cena za 7 ladijskih polpenzionov (nočitev, zajtrk in večerja), ter 7 vodenih kolesarskih tur znaša 1.400 evrov. 

Zadnji dan za prijavo je sreda, 29. marca 2023!

Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 200 evrov. Razliko do polne cene morate poravnati najkasneje 5 dni pred vkrcanjem na ladjo. Ob premajhnem številu udeležencev si agencija Promotiv Travel Outdoor pridržuje pravico do odpovedi programa. O tem boste obveščeni najkasnjeje v petek, 31. marca 2023. Prav tako si agencija pridžuje pravico do odpovedi v primeru višje sile. V primeru odpovedi boste vplačano akontacijo dobili vrnjeno naslednji dan po obvestilu o odpovedi. 

Cena 1.400 evrov vsebuje:

 • vkrcanje na ladjo Melody v Trogirju
 • 7 polpenzionov v dvoposteljnih kabinah z lastno kopalnico
 • 7 vodenih kolesarskih tur
 • 3 licencirane kolesarske vodnike 
 • turističnega spremljevalca
 • organizacijo potovanja
 • zavarovanje lastnine in odgovornosti
 • posteljnino, brisače in zaključno čiščenje
 • izkrcanje v Trogirju

Cena ne zajema:

 • prevoza do Trogirja in nazaj (lahko se dogovorimo za skupni prevoz z našim kombijem)
 • varovanega parkirišča za vaša vozila (opcijsko, 60 eur za teden dni)
 • turistične takse (25 eur)
 • neomejene uporabe ustekleničene vode na ladji (25 eur)
 • osebne porabe v ladjskem baru
Komiža

Prijava in vplačila:

Vse informacije dobite na telefonski številki 041 413 323 (Matej) ali 070 560 864 (Živa), oziroma mail naslovu matejmah@gmail.com

Za prevoz do Trogirja morate poskrbeti sami, lahko pa prisedete v naš kombi (max 8 oseb). Prav tako vam lahko pomagamo pri dogovarjanju o skupnem prevozu z ostalimi udeleženci.  Vse informacije dobite na telefonski številki 041 413 323 (Matej) ali 070 560 864 (Živa), oziroma mail naslovu matejmah@gmail.com. V primeru kakršnih koli “koronskih težav” ali druge višje sile se vplačani znesek vrne. Akontacije ne vračamo, če po 1. aprilu 2022 brez opravičljivega razloga odpoveste rezervacijo. Na ladji Melody je določeno število kabin z zakonskimi in z ločenimi posteljami. Vaše želje glede nastanitve bomo upoštevali glede na datum prijave. 


Za prijavo izpolnite obrazec Dalmacija Bike & Boat 2023


Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 200 evrov, ki mora biti nakazana do 1. aprila 202na transakcijski račun:

MahMTB

Matej Hartman s.p.

Podlubnik 1c, Škofja Loka

Transakcijski račun pri Gorenjski banki: SI56 07000 0000 323 585

BIC/SWIFT: GORESI2X;  namen: mtb Dalmacija23; sklic: 00 0523


Nekaj zanimivosti o prvomajski Dalmaciji z letnico 2021 si lahko preberete tukaj:


Še več pa v foto galeriji Dalmacija 21: