Steze gorskokolesarske dirke 4 Islands so preveč lepe, da bi na njih le tekmovali. Če bi se od vseh štirih otokov moral odločiti za enega, bi izbral Cres. Marca bomo šli na Krk in Rab, zato vas zdaj vabim čez Cres in Lošinj. Če na dirki čez otoke tekmujemo, bomo zdaj uživali!

 

V soboto bomo prevozili Cres. Izpustili bomo morilski klanec iz Meraga in začeli v idiličnih oljčnih nasadih nad mestom Cres. Naprej proti Valunu bomo vozili po lepi razgledni cesti, ki se čez pobočja vije dobrih 150 m nad morjem. Potem nas čaka eden od sladkorčkov dneva, vzpon v starodavno vasico Lubenice. Mnogi prisegajo, da pod njio leži eden najlepšin jadranskih zalivov. Mi ga bomo videli le z vrha, za spust v Martinščico pa uporabili lepo in precej grobo pot skozi vas Vidovići. Po 45 prevoženih kilometrih se bomo odločili, če gremo naravnost v Osor (4 km), ali naredimo še 12 km ovinka. Tura ne bo imela več kot 57 km in 1300 m vzponov.

 

Prespali bomo v Velem Lošinju. Lošinj je bil v avstroogrskih časih priznano klimatsko zdravilišče in blagodejni zrak njegovih borovih gozdov bo zagotovo dobro vplival tudi na naša dihala. Po kraljevski etapi bo nedeljska krajša, nabralo se bo dobrih 30 km in 900 višincev. Po Različnih poteh se bomo dvakrat dvignili na Svetega Ivana in se enkrat spustili na Z, drugič na V stran otoka. Prevozili bomo del Napoleonike in opuščenih sprehajalnih poti nekdanjega zdravilišča. Videli bomo startno rampo in del proge, kjer bo naslednje leto potekala tekma za svetovni pokal v downhillu in prevozili lesene northshore, ki olajšajo spust proti mestu.

Prevoz in nastanitev:

Z našim kombijem gremo na pot v soboto, 11.novembra zgodaj zjutraj.  O točni uri se bomo skupaj dogovorili nekaj dni pred odhodom. Seveda lahko greste na pot tudi s svojim avtom. Na Krk gremo čez most, nato pa iz Valbiske v Merag s trajektom. Iz sobote na nedeljo bomo prespali v Velem Lošinju.  Za prehrano pa se bomo dogovorili sproti.

 

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, popotno hrano, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (npr. Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

Stroški:

Stroški prevoza in bivanja se razdelijo med udeležence in se plačajo sproti (max. 55 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 50 evrov na osebo (ddv je vračunan v ceno).

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 20 eur na transakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Obširnejšo fotogalerijo s 4 Islands najdete na tej povezavi.

Preberite si še opisa Mitas 4 Islands – Cres in Mitas 4 Islands – Lošinj

Vabita vas MahMTB  in Matej Hartman,

tel. 041 413 323