Sram je svoj brezžični dostop (AXS = access) do kolesarskega menjalnika leta 2015 najprej ponudil cestnim kolesarjem. Štiri leta kasneje je bil sistem dovolj preizkušen, da so ga z asfalta spustili še v prah, vodo in blato, v hosto med veje in na trejle med skale. Ena žica manj je najprej razveselila … mehanike.

brezžični menjalnik Sram Eagle XO1 AXS

Montaža

Montaža menjalnika AXS je povsem preporsta. Na krmilo priviješ prestavno ročico, ki je brez fizične povezave z menjalnikom v resnici le še tipka. Ta ima lahko svojo objemko, še lepše pa je, če jo z ustreznim nastavkom pritrdiš na objemko zavorne ročice. Na nosilec priviješ menjalnik, nastaviš blokado za zgornjo in spodnjo prestavo ter s priloženo šablono nastaviš B vijak in s tem pravilen odmik menjalnika od verižnika. Seveda moraš obe enoti še povezati med seboj, a če znaš povezati brezžične slušalke s telefonom, ti bo brez težav uspelo tudi to. Ko že omenjam telefon, vse skupaj lahko (ni pa potrebno) nadziraš tudi z aplikacijo na telefonu. Če imaš na menjalnik pripeto polno baterijo, greš lahko furat. Zadnje leto tudi jaz tipkam brezžično in težko me bo še kdo privezal nazaj na žico.

prestavna tipka

Skorajda polavtomatsko

Če jo rad malo bolj pritisneš v klanecje prestavljanje z menjalnikom AXS prava poezija. Na kratko pritisneš tipko in to je vse. Ni ti treba zadržati prestavne ročice in ujeti pravega trenutka za prestavljanje pod obremenitvijo. Ne glede na Watte, s katerimi tlačiš pedale, menjalnik to povsem gladko naredi sam. Lahkotnost prestavljanja je res neverjetna in lahko bi rekel, da menjalnik deluje v polavtomatskem načinu. Če se počasi pelješ proti vrhu hriba in so tvoje misli namenjene le spustu, ti to res ne pomeni veliko. Ko pa na razgibani turi s kratkimi vzponi in spusti na zahtevnem terenu narediš 1.000 in več višincev, na njej neštetokrat prestaviš v lažjo ali težjo prestavo (na koncu lahko izveš točno število pretikanj). V lažjo ti verjetno gre hitro, v težjo pa, če le malo paziš na opremo, prestavljaš počasi in ”z občutkom”. Z menjalnikom AXS lahko na to pozabiš in se posvetiš samo terenu. Tvoj stil vožnje v veliki meri odloča o (ne)koristnosti investicije v brezžično prestavljanje.

Bovden manj je vedno dobrodošel

Drugi glas za brezžičnost prispeva estetika. Na krmilu gorskega kolesa se zadnja leta bohoti cela pahljača bovdnov: menjalnik, prednja in zadnja zavora, potopna sedežna opora, zaklepanje vilice in zadnjega vzmetenja. Še dobro, da smo se znebili prednjega menjalnika. S sistemom AXS odpade en bovden ali celo dva (če imaš na kolesu še potopno sedežno oporo Reverb AXS) bovdna in pogled naprej je takoj lepši. Pri teži ne boš prihranil, pri denarju sploh ne, bo pa kolo precej bolj ”up to date.”

sram axs

Zanesljivost in zaščita

Sistem AXS deluje zanesljivo. V enem letu uporabe nisem imel niti ene težave. Ker gre za realen (in ne naročen, plačan) prispevek, sem o morebitnih nevšečnostih povprašal še resne tekmovalce. Mitja Tancik in Peter Vesel ga uporabljata že od kar je na tržišču. Z njim sta prevozila najtežje gorskokolesarske dirke. Edino pri novem sta oba imela nekaj težav s povezljivostjo, a so že prve programske posodobitve napako odpravile. Vse ostalo je super. Aleš Boben in Rok Naglič sta navdušena nad njegovim delovanjem in vzdržjivostjo, enako tudi prijatelj Klemen, ki ga uporablja šele nekaj mesecev.

Ena od dobrih tehničnih rešitev menjalnika SRAM AXS je varnostna sklopka. V primeru stranskega pritiska (udarca, padca) se menjalnik bliskovito umakne v levo (kot bi šel v lažjo prestavo) in se tako sam zaščiti pred poškodbo, nosilec menjalnika pa obvaruje pred ukrivljenjem. Namesto pletenice in vzmeti, ki na menjalnik delujeta s precejšnjo silo, za prestavljanje skrbi servo motor. Ta se napaja z baterijo, ki je pripeta na zadnji del (peto) menjalnika.

Strah pred prazno baterijo

Baterija menjalnika naj bi zdržala od 20 do 25 ur vožnje. V resnici je ta podatek zelo raztegljiv pojem. Peter Vesel je na dirki Cape Epic zaradi previdnosti baterijo polnil vsak dan. Jaz sem z enim samim polnjenjem kolesaril ves teden, pa baterija še ni bila prazna. Stanje baterije kaže mala ledica na menjalniku, ki utripne ob vsakem prestavljanju, lahko pa ga preveriš tudi z aplikacijo na telefonu. Tisti, ki so polno opremljen s sistemom AXS, lahko prazno baterijo menjalnika v sili nadomestijo s tisto iz potopne sedežne opore, saj sta obe enaki. Jaz te nimam, zato imam s seboj vedno eno rezervno baterijo. Polniš jo lahko le preko posebnega nastavka z USB priklopom, zato ga moraš imeti vedno pri roki. Če bi baterija imela lasten vodootesen USB vhod, bi bilo polnjenje enostavnejše, a bi bila baterija verjetno težja in večja. S prazno baterijo ne moreš prestavljati, lahko pa z nežno silo menjalnik spraviš do željene prestave. Tega še nisem poskusil.

sram axs baterija
zunanje polnnjenje baterije

Druga baterija sistema AXS je v prestavni tipki (ročici) na krmilu. Klasična litijeva gumb baterija CR2032 naj bi zdržala dve leti prestavljanja. Moja je po enem letu še povsem v zelenem. Če ti odpove ta baterija, lahko menjalnik v željeno prestavo spraviš s pritiskom na mali gumbek na njegovem ohišju: en pritisk ga premakne v težjo, dva pa v lažjo prestavo.

Krilca na krmilu

Prestavna tipka na krmilu ima dve krilci, s katerima menjaš prestave. Nad prvotno obliko so se nekateri pritoževali, da je bila preveč drugačna od tradicionalne prestavne ročice. Sram je zato naredil še enega ”metulja” (Rocker Paddle), ki naj bi bil bližje klasični ročici. Preizkusil sem obe izvedbi in ostal na prvi. Z aplikacijo na telefonu sem si prilagodil funkcijo tipke za upravljanje: pomik krilca navzgor prestavi v lažjo prestavo in navzdol v težjo. Včasih se tudi zmotim. Poskusil sem še obrnjeno prestavljanje, pa sem imel še več težav. Prestavno tipko imam nastavljeno tako, da pritisk na krilce pomeni eno prestavo. Druga možnost bi bila, da pritisk zadržim in s tem prestavim za dve ali tri prestave (multishifting), a moji prsti in menjalnik so dovolj hitri za bolj kontrolirano posamično pretikanje.

Pri klasični prestavni ročici sem z vrtenjem prstana na začetku bovdna spreminjal napetost pletenice in s tem natančno nastavil menjalnik. Tudi pri menjalniku AXS za mikro nastavitve uporabljam prestavno tipko, le da za to funkcijo hkrati držim gumb za povezovanje in pritisnem na krilce navzgor ali navzdol. S tem sem se ukvarjal le na začetku. Ko sem enkrat ujel pravi položaj menjalnika, popravki niso bili več potrebni.

pogled na tri strani telefonske aplikacije

Ampak … ali to potrebujem?

Prestavni sistem AXS ni poceni in vsak si mora sam odgovoriti, če ga potrebuje ali ne. Zame je brezžični menjalnik najboljša »ne nujno potrebna« stvar na kolesu, ki je vse manj organsko in vse bolj elektronsko. Od lani lahko brezžično upravljaš tudi vzmetenje.

Yeti ARC