DSCN4862Istra je neverjetno barvita! …

”In to reče nekdo, k ma probleme z barvami…”, je bil njen komentar. Ne zna biti tiho ;-))

 

 

V teh tednih kažeta Istra in njeno zaledje svoje najlepše barve. Spomladanski dež je izdatno namočil terra rosso , ta pa je v nebo pognala najlepše, kar ima. Iz mešanice zelenja in cvetenja gledajo ven starodavna mesteca, postavljena na vrhovih kucljev. Že davno so jih postavili tja gor, ker so se prebivalci želeli umakniti komarjem v močvirnati dolini reke Mirne. Barve do konca navijejo nevihtni oblaki, ki se nastavljajo soncu. V resnici bo Istra enako lepa še enkrat – jeseni, a takrat v drugačnih odtenkih.

 

 

DSCN4719Istra se zadnjih nekaj let neverjetno kolesarsko razvija. Ne vem, komu se je utrnila ideja o oživitvi trase nekdanje ozkotirne železnice. A zadel je žebljico na glavico. Odkar se po njej vozimo kolesarji, so mesta ob njej zaživela. Grožnjan je vsak konec tedna dobesedno preplavljen s kolesarji. Vsa obala in notranjost sta prepleteni z mnogimi dobro označenimi kolesarskimi potmi. Večinoma niso preveč zahtevne, a se najde tudi take. Imajo močno infrastrukturo. Ko odidejo poletni turisti, hotelirji vabijo medse kolesarje. Pomlad in jesen, pa tudi zima so idealen čas za kolesarjenje “tam doli”. Pa še blizu je. Poglejmo še neverjetno število gorskokolesarskih tekmovanj. Že res, da je zakonodaja drugačna in omogoča lažjo izvedbo, a vseeno je potrebna ideja, vizija in izvajalci.

 

 

DSCN4894V preteklih tednih smo jo nekajkrat prekoresarili. V različni družbi, z različnimi kolesi in izkušnjami, po različnih poteh in krajih, a vedno smo se imeli lepo. Vreme je strašilo, a se nismo dali in nas je nagradilo. Ker po Parenzani in njenem zaledju nismo dirkali, ampak uživaško vozili, smo vse to tudi videli in del tega odnesli s seboj. Hvala vsem, da ste prišli.

 

 

 

 

 

Sedaj se selimo drugam.

 

Od 5. do 7. junija vas vas vabimo na Gardsko jezero. Načrt je tak: V četrtek, 4. julija zvečer gremo na pot z dvema kemperjema. Nastamino se v kampu v Torbolah, sledi tri dni kolesarjenja in povratek v nedeljo zvečer.

http://mahmtb.com/garda-italija/

Od 4. do 12. julija gremo za teden dni v Livigno. Jasno, predvsem kolesarit. Tu ponujamo več možnosti: kamper, apartma, hotel.

http://mahmtb.com/livigno-italija/

 

DSCN4735Podrobnejša objava sledi v naslednjih dneh. Vse informacija pa kot vedno dobite pri Mateju na telefon 041 413 323 ali mail info@MahMTB.com

Matej Hartman