Pumpe (zračne tlačilke)

Pšššš…, pok, včasih pa tudi čisto potiho in pritlehno. Defekt, snakebite, flat tyre, pi..a!

Ko se to zgodi na terenu, rabimo flike ali  rezervno zračnico. In seveda pumpo (zračno tlačilko). Majhno superlite v zadnjem žepu dresa, v nahrbtniku pa lahko tudi malo večjo. Zaflikamo, zamenjamo in gremo naprej. Doma pa je fino, če imamo resno  samostoječo pumpo.
DSCN3671

Kaj je pomembno pri stoječi pumpi?

Da ima močno stabilno podnožje. Da ima dobro viden in pregleden manometer. Da ima močan T člen (steblo in ročaja) z dobrim oprijemom. Da ima dovolj dolgo gibko cev. Da ima na njenem koncu na stavek, ki dobro tesni na različnih ventilčkih. Najbolj praktični so tisti, kjer en univerzalen nastavek sede na vse ventilčke.

 

 

In katere so po mnenju nemške revije Bike* najboljše pumpe?

  1. LEZYNE Alloy Dirt Floor Drive. Kul izgled za slabih 90 eur. Lesen ročaj in kromirano telo, odličen nastavek za vse vrste ventilčkov. 29 colsko 2.3 gumo od 0,5 bara do 2,5 bara napolni v dvajsetih sunkih. Ni pa namenjena cestarjem, saj je najvišji tlak, ki ga doseže, le 4 bare.
  2. SPECIALIZED Air tube MTB. Odlično izdelana, dober oprijem ročaja, stabilno podnožje, natančen in pregleden manometer, super tesnenje nastavka na vseh ventilčkih za 70 eur. Maximalni tlak je 4,8 bara, do 2,5 bara pa jo moramo suniti 25 krat.
  3. ROSE Druckmacher AL 180 je pumpa z najboljšim razmerjem cena/kvaliteta. Velik in pregleden manometer sicer pokaže malo prenizek tlak, je pa stabilna z dobrim oprijemom ročaja in zelo dolgo cevjo od pumpe do ventila. Vse to za manj kot 30 eur.
  4. TOPEAK Joe Blow je pumpa, ki stoji doma ob mojem kolesu. Zato je to moja najboljša izbira. Močna in robustna, samo 16 potiskov do 2,5 bara V originalu je imela dvojni nastavek za ventilčke, na eni strani avtomobilski, na drugi strani presta. Ko je nehal tesniti, sem ga zamenjal z univerzalnim / enojnim SKS nastavkom. Menda tudi pri tej manometer pokaže malo premalo, v trgovini pa trgovec pokaže ceno 40 eur.
  5. AIRACHE Hercules DG je nekaj posebnega. DG pomeni, da ima digitalni manometer, pa tudi v vseh drugih pogledih je to dobra pumpa za 100 eur.

Pa še o tlaku v naših gumah. Tam okrog dva bara naj bo izhodišče. Pri višjem tlaku nas neprijetno odbija, nižji tlak pa pomeni boljši oprijem in lažje premagovanje ovir. Se pa z nižanjem tlaka seveda veča nevarnost defekta. Ena od (delnih) rešitev te težave so tubeless gume. Ampak to je že tema za naslednjič.

info@mahmtb.com

*Bike 12-2014