Bosanska gorovja so kot ustvarjena za gorske kolesarje. Zato bomo MahMTB poletje posvetili Bosni. Vsak mesec se bomo vračali na 1636 metrov visoko Prokoško jezero in od tam kolesarili po pogorju Vranice. Staronagubano Dinarsko gorovje ponuja gorskim kolesarjem neskončne poti in stezic, ki se nad gozdno mejo vijejo čez pobočja.DSCN1627

Program:

Odhodo bodo v sredo popoldne (po službi), vračali se bomo v nedeljo  zvečer. Zaenkrat sta predvidena dva datuma: 20. do 24. julij in 7. do 11. september. Datumi za jesenske mesece bodo objavljeni kmalu. Na pot gremo z našim kombijem in v sredo zvečer prsespimo v Banja Luki. Po zajtrku nas v četrtek čaka še vožnja do Fojnice, tam pa sedemo na kolesa in se po makadamski cesti v 26 kilometrih počasi dvignemo za 1000 metrov do Prokoškega jezera. Prtljago nam bodo na jezero pripeljali domačini. Nastanjeni bomo v brunarici tik nad jezerom. Tam bodo tudi poskrbeli za našo prehrano. Petek bo namenjen kolesarjenju po masivu Vranice. Na višini čez 2.000 metrov preko vrhov Krstacev do Rosinja pelje lepa zavita steza. Vračali se bomo po stari rimski poti. Ker bova z vami dva vodnika, se bomo lahko razdelili v dve različni skupini. V soboto se bomo s kolesi spustili nazaj v Fojnico in se s kombijem vrnili v Banja Luko. Nedelja bo namenjena ogledu tržnice, kolesarski del pa bomo zaključili z lepim krogom nad mestom. Po zadnji porciji čevapov se bomo odpeljali domov.

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Za izposojo imamo dve kolesi, z našimi partnerji pa vam lahko pomagamo pri ugodnem nakupu nove opreme.

Stroški

Stroški prevoza, bivanja in prehrane  se razdelijo med udeležence in plačujejo sproti (predvidoma 150 – 180 eur/osebo).  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je  100 evrov na osebo.

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu prispevka 100 evrov na transakcijski račun:Screen Shot 2016-05-09 at 21.58.55

MAH – Matej Hartman s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Preberite si še naš zapis:

Bosanski hardcore