Prva je za nami. Ni več vprašanj kam, kdaj, kako daleč in koliko rogljičev za zajtrk. Kava ni bila vprašanje. Vremenska napoved je strašila, a je vreme popustilo pod našo dobro voljo in oba dneva smo se imeli super.

 

Sobotni sixpack me je lepo presenetil. Vožnja s tako homogeno skupino je pravi užitek. Bilo je super, ker so se pari razbili in so se vsi družili med seboj. Trasa Parenzane je pač taka, da si lahko dovolimo malo sprostitve in čveka. Jasno, da smo čvekali tudi v Grožnjanu. Celo uro smo ostali tam in uživali v domačem rdečem pivu. Tega je predlagal eden naših kolesarjev – Aleš. Iz Grožnjana smo potegnili še malo naprej, da sem pokazal, kam se nadaljuje Parenzana. Za nazaj sem imel pripravljen rezervni načrt. Če bi imeli že vsega dovolj, bi se iz Plovanje po asfaltu spustili naravnost do Dragonje. A se moji niso dali in spet smo naredili lep ovinek proti Savudriji. Na koncu smo zbrcali celih 53 km, jaz pa sem se bal, da jih bo že 40 veliko.

 

V nedeljo smo bili hitro pripravljeni na odhod. Sami stari mački. Marko se je švercal in nas čakal v klancu nad solinami. Grožnjan je bil tokrat le kratek “leteči cilj”, še piva si nismo privoščili. Kadar so se fantje na čelu skupine zatopili v pogovor, se je tempo dviiiiigal, pa sem jih potem malo zabremzal. Prva pavza je bila pri tabli “Oštar pas, gazda i cjela obitelj.” Tabla je malo s poti, zanjo je vedel Marko. O njeni resnosti nismo dvomili. Tudi o dobrem pivu v Livadah ne. Medtem so nebo zaprli črni oblaki in natakarji so za nami pospravili teraso. Nebo je na nas res spustilo nekaj kapelj, a se nismo dali. Ker vedno popusti “ta pameten”, so odnehali oblaki in do Sečovelj smo kolesarili v soncu. Aja, tokrat smo izkoristili popust in se do meje spustili po asfaltu.

 

Meni je bilo super, upam da vam tudi. Kar nekaj jih je še klicalo, da bi šli na “lažjo” Parencano, pa ta vikend niso mogli. Zato bomo Parencanin vikend ponovili 16. In 17. maja. Sobotna bo enaka kot prvič – od Sečovelj do Grožnjana, nedeljska pa prava mtb tura in se bo le delno dotikala trase Parencane. Objava sledi v naslednjih dneh.

Matej Hartman

info@MahMTB.com

*Hud pes, lastnik in vsa družina