Bosanska gorovja so kot ustvarjena za gorske kolesarje. Zato bomo MahMTB poletje posvetili Bosni. Vsak mesec se bomo vračali na 1636 metrov visoko Prokoško jezero in od tam kolesarili po pogorju Vranice. Staronagubano Dinarsko gorovje ponuja gorskim kolesarjem neskončne poti in stezic, ki se nad gozdno mejo vijejo čez pobočja.

Bostx1Program:

Odhodo bodo v sredo, 21. septembra popoldne (po službi), vračali se bomo v nedeljo, 25. septembra zvečer.  Na pot gremo z našim kombijem in  prvič prespimo v Banja Luki. Po zajtrku nas v četrtek čaka še vožnja do Fojnice. Tam se presedemo v drug kombi, ki nas zapelje do planine Brusnice. Čaka nas lepo prečenje bosanskih hribov. Čeprav se bomo držali izohipse, se bo nabralo za 900 m vzpona. Prtljago nam bodo na jezero pripeljali domačini. Nastanjeni bomo v brunarici tik nad jezerom. Tam bodo tudi poskrbeli za vso našo prehrano. Petek bo namenjen kolesarjenju po masivu Vranice. Na višini čez 2.000 metrov preko vrhov Krstacev do Rosinja pelje lepa zavita steza. Vračali se bomo po stari rimski poti. Skupaj bo vzpona za 1000 metrov. Ker bova z vami dva vodnika, se bomo lahko razdelili v dve različni skupini. V soboto se bomo s kolesi spustili nazaj v Fojnico. Kosilo bo v Travniku, ustavili se bomo še v avnojskem Jajcu in zvečer prišli v Banja Luko. Nedelja bo namenjena ogledu tržnice, kolesarski del  bomo zaključili z lepim krogom nad mestom. Po zadnji porciji čevapov se bomo odpeljali domov.

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Preverite veljavnost osebnega dokumenta! Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Za izposojo imamo dve kolesi, z našimi partnerji pa vam lahko pomagamo pri ugodnem nakupu nove opreme.

bostx2

Stroški

Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je  100 evrov na osebo. Stroški prevoza, bivanja in prehrane  so med 150 in 180 euri na osebo in se plačujejo sproti.

Prijave in vse informacije na mail info@mahmtb.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu prispevka 100 evrov na transakcijski račun:

MAH – Matej Hartman s.p.Screen Shot 2016-05-09 at 21.58.55

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Preberite si še naš zapis:

Bosanski hardcore