Trasa mtb dirke Mitas 4 Islands je preveč lepa, da bi na njej le tekmovali. Zato bomo 7. in 8. aprila v netekmovalnem tempu prevozili dele prve in druge etape. Uživali bomo v stvareh, ki med tekmo prehitro zbežijo mimo. Vikend na Krku in Rabu je namenjen prav vsem gorskim kolesarjem. Tako tistim, ki bi radi spoznali lepe in skrite poti teh dveh otokov, kot tekmovalcem, ki želijo že pred dirko spoznati, kaj jih na njej čaka. 

 

Proti morju jo bomo mahnili že v petek,  popoldne, prespali v mestu Krk in v soboto prevozili spodnji del otoka. Začeli bomo v Punatu, šli od Vrbnika proti Risiki, zavili v vinograde in se dvignili na Mesečev plato. Spust v Baško bo postregel z najlepšim razgledom dneva.  Ob potoku Vela Rika bomo splezali na prelaz Treskavec in se mimo Velega vrha spustili nazaj v Punat.  Prekolesarili bomo dobrih 5o kilometrov in naredili  za 1200 metrov vzponov. Še enkrat bomo prespali v Krku, zjutraj pa nas bo trajekt odpeljal na Rab.

 

V nedeljo bomo kolesarili na Rabu. Trajekt bo pristal v Loparju in tam bo začetek našega kroga. Čez Frugo bomo šli proti mestu Rab. Naprej na polotok Frkanj bomo uživali na skritih stezicah in tik ob morju nadaljevali pa po plažah Suhe punte. Pragozda Dundo se bomo le dotaknili, prečkali Kampor in greben Fafandjele. Za najstarejšo rabsko cerkvijo se začne Premužičeva staza, ki nas bo še enkrat pripeljala na Frugo. Turo bomo končali z najlepšim spustom v Lopar. Tudi nedeljski krog bo dolg približno 50 kilometrov, a bo imel le za 1000 m vzponov.

 

Prevoz in nastanitev:

S kombijem gremo na pot v petek popoldne. Pred odhodom bomo poiskali primeren apartma za skupino. Dvakrat bomo prespali v mestu Krk.Iz Krka na Rab in iz Raba na celino bomo šli s trajektom. Seveda lahko greste na pot tudi s svojim avtom. Prev tako ni treba, da ste z nami oba dneva. Lahko se nam pridružite le na Krku ali Rabu.

 

Potrebujete:

Gorsko kolo z grobo profiliranimi gumami, čelado, kolesarski nahrbtnik, bidon ali meh za pijačo, vsaj eno rezervno zračnico in primerna kolesarska oblačila. Dobra volja je obvezna! Vsak udeleženec mora imeti sklenjeno dodatno turistično zavarovanje (Coris) ali potrjeno planinsko izkaznico. S plačano članarino PZS smo namreč zavarovani tudi pri gorskem kolesarjenju. Če vam manjka kakšen del opreme, nam sporočite. Z našimi partnerji vam lahko pomagamo pri izposoji ali ugodnem nakupu.

Stroški:

Stroški prevoza, bivanja in prehrane se razdelijo med udeležence in plačajo sproti.  Prispevek za organizacijo vikenda in vodenje tur je 65 evrov na osebo (ddv je vračunan v ceno).

Prijave in vse informacije na mail matejmah@gmail.com ali telefon 041 413 323. Prijava je potrjena po vplačilu akontacije 30 eur na transakcijski račun:

MAH –  Hartman Matej s.p.

Hafnerjevo naselje 89 a, Škofja Loka

TRR: SI56 0700 0000 0323 585

Namen: mtb vikend

Obširnejšo fotogalerijo s 4 Islands najdete na tej povezavi.

Preberite si še opisa Mitas 4 Islands – Krk in Mitas 4 Islands – Rab

Vabita vas MahMTB  in Matej Hartman,

tel. 041 413 323