Garda - Italija

Gardsko jezero na severu z leve in desne stisnejo gore. In prav tam najdemo prelepo triperesno deteljico: Rivo, Torbole in Arco. To so mesta, ki vzburijo domišljijo vsakega pravega gorskega kolesarja.

Zaradi blage klime se tu gorskokolesarska sezona začne zelo zgodaj. Vseeno  nas lahko na koncu zadnjega predora pod 1.702 m visokim prelazom Tremalzo še maja pričaka sneg. Takrat se v Rivi ob Gardskem jezeru odvija znameniti Bike festival, največji gorskokolesarski sejem z ekstremnim maratonom in množico drugih spremljevalnih športnozabavnih prireditev. Če sejem zamudite, vam ga številne kolesarske trgovine pripravijo prav vsak dan v letu.

Ste kdaj podvomili, da je v Italiji doma najboljši sladoled?


Nepozaben vikend v gorsko-kolesarski meki Italije

Dva dneva na Gardi morda nista veliko. A  če mi poskrbimo za prevoz, bivanje in prehrano, boste vi od Garde imeli največ! V petek popoldne se pripeljemo na vaš dom, naložimo prtljago in kolesa, zvečer pa že ližemo sladoled ob jezeru. Nastanimo se v izbranem apartmaju ali kampu (opcija avtodom). V soboto po zajtrku sledi prva vodena tura. Kosilo je lahko med turo, običajno pa po njej. Dan zaključimo z ogledom  enega od treh mest. Podoben urnik velja tudi za nedeljo, le da vas zvečer po velikem "kapučonu" odpeljemo domov.

Teden sprostitve v gorsko-kolesarski meki Italije

Teden dni Garde ni le sedem dni kolesarjenja. Kljub navdušenju nad lepimi turami, se po nekaj dneh prileže počitek. Že zato, da si ogledamo sosednja mesta. Riva, Torbole in Arco so tako blizu, da jih obiščemo kar s kolesom. V Limone ali Malcesine nas zapelje turistična ladja. Z avtom se raje podamo na kakšno oddaljenejšo turo, morda na Monte Baldo ali Monte Pasubio.

Ste pomislili, da bi kakšen dan kolo zamenjali za vrv in plezalke? Še nikoli niste plezali? Nič hudega, priskrbimo vam opremo.


info@mahmtb.com

tel: 041 413 323

FOTOGRAFIJE Z GARDE